Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Metal


Για δεκαπέντε χρόνια υπερασπίζομαι το Μέταλ απέναντι στα ανθρωποειδή που ηδονίζονται να το προσβάλλουν. Από την πρώτη στιγμή -από το βάπτισμα του πυρός ακόμη- ξεκίνησε μια άνανδρη επίθεση που θα σταματήσει όταν θα εξαφανιστούν από τη Γη όσοι άνθρωποι προέρχονται από πιθήκους.

Το Μέταλ είναι Οργή. Δεν είναι φτιαγμένο για να σε χαλαρώσει, να σε ηρεμήσει ή να σε κοιμήσει. Είναι σφυρηλατημένο μέσα στις καρδιές των μουσικών, πυρακτωμένο από τη βία των συναισθημάτων τους.

Το Μέταλ είναι αυτό που μπορεί να σκοτεινιάσει έναν ολοφώτεινο ουρανό. Να ρίξει στα τέσσερα μια γλυκιά καλοκαιρινή νύχτα και να τη βιάζει μέχρι να ματώσει από τα μάτια. Να σπάσει τα κόκαλα της Γης και να αφήσει τη λάβα από μέσα της να καλύψει τον κόσμο, αφήνωντας πίσω της τα ερείπια του εύθραυστου ανθρώπινου πολιτισμού.

Από την άλλη πλευρά, το Μέταλ είναι η πνευματική υπόσταση της ανθρώπινης δύναμης, αυτής που σταματάει τα δάκρυα που πηγάζουν από την καρδιά. Είναι το ατσάλι που μπορεί να δώσει τη δύναμη σε ένα μισοπεθαμένο, ισχνό, σκελετωμένο σώμα ώστε να σηκωθεί όρθιο, σκληρό, αμετακίνητο, συμπαγές και παντοδύναμο. Είναι αυτό που σε κάνει να αντέχεις την παρακμή του κόσμου και σε προστατεύει από το να γίνεις μέρος της για να μην υποφέρεις πια.

Είναι αυτό που σε βοηθάει να μη νοιάζεσαι για το πότε θα πεθάνεις, αλλά για το πώς. Είναι η βία με την οποία μαχαιρώνεις στην καρδιά τους φόβους σου και τολμάς να κάνεις το πρώτο τυφλό βήμα πέρα από το γκρεμό της ανθρωπότητας. Είναι το συναίσθημα που σε σηκώνει για να κοιτάξεις πέρα από το τελικό σύνορο του κόσμου. Στην τελευταία ξεχασμένη άκρη του Σύμπαντος. Στο πιο λαμπερό, γαλήνιο, γλυκό φως του Παραδείσου. Στην πιο σκοτεινή, πύρινη, αηδιαστική γωνία της Κόλασης.

Όταν είσαι μέρος του Μέταλ νιώθεις αυτά που προσφέρει, ευτυχισμένος που γεννήθηκες και το γνώρισες.


Νιώθεις δυνατός, διότι έχεις τη γνώση να μη προσκυνάς κανέναν άνθρωπο.

Διότι έχεις μέσα σου αυτό το απερίγραπτο συναίσθημα.

Το Μέταλ είναι κάτι για το οποίο αξίζει να πεθάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου