Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

milf'm i l f'

Κάποιες γυναίκες μπορεί να το λαμβάνουν ως προσβολή. Άλλες, ως κομπλιμέντο.

Τί εννοώ, όμως, όταν λέω αυτή τη λέξη; Τί υπάρχει από πίσω της;

Για το συνηθισμένο πίθηκο που θέλει απλά να καταχωρήσει στη λίστα των εμπειριών του μια μεγαλύτερη για μία-δύο φορές και να έχει να το λέει στην παρέα του ώστε να αισθανθεί ακόμα πιο άντρας μετά, είναι απλά σεξ. Μετά, ψάχνει την επόμενη.

Βέβαια, ένας άλλος πίθηκος θα ρωτήσει "γιατί ρε φίλε υπάρχει κι άλλος τρόπος να είσαι με μια μεγαλύτερη; αυτά δε γίνονται".

Ναι, πίθηκε, υπάρχει! Και είναι ο χειρότερος, ο πιο βασανιστικός τρόπος. Και, δυστυχώς, έχεις δίκιο διότι αυτά, όντως, δε γίνονται.


Πριν από περίπου δώδεκα χρόνια γνώρισα κάποια. Το γεγονός αυτό ήταν το σημείο από το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησα να ζω. Ήταν τόσο απίστευτα, ανεπανόρθωτα καταστροφικό και ολοσκότεινα, βασανιστικά επώδυνο, ώστε δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ μα ποτέ και τόσο καταπληκτικά ύψιστα ιερό, πανέμορφο και πανίσχυρο, που αν δεν είχε συμβεί δε θα είχε αποκτήσει ποτέ αξία η ζωή μου. 

Σπάνια περνάει έστω και μια μέρα που να μη τη σκέφτομαι.

Χάρη σε εκείνη έμαθα -με σειρά από το πιο σημαντικό προς το πιο ασήμαντο- να γράφω, να διαβάζω, να ακούω και να μιλάω.

Εκείνη είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα να γράφω. Είναι ο λόγος για τον οποίο το μυαλό μου ζει διαρκώς μέσα στη φαντασία μου, με μερικά μικρά διαλείμματα στα οποία παθαίνει κρίση όταν αντιλαμβάνεται πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα.

Εκείνη είναι ο λόγος για τον οποίο μέσα σε δέκα χρόνια μεγάλωσα κατά δύο χρόνια το πολύ.

Ανάμεσα στα πράγματα του εαυτού μου τα οποία επηρεάστηκαν από εκείνη και μεταλλάχτηκαν ήταν και το είδος των γυναικών που μου αρέσουν.

Η μικρή, όσο όμορφη, όσο έξυπνη κι αν είναι, δεν είναι γυναίκα. Είναι κορίτσι, είναι κοπέλα, είναι ό,τι στα κομμάτια αλλά δεν είναι μια ολοκληρωμένη γυναίκα.

Μια γυναίκα, λοιπόν, δε τη θέλεις για να μεγαλώσεις τη σεξ-λίστα σου ή για να πρήζεις τους κολλητούς σου.

Τη θέλεις επειδή τη θέλεις. Επειδή είναι έτσι όπως είναι. Επειδή έχει τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια μεγαλύτερη γυναίκα τόσο, τόσο ανώτερη από τις άλλες. Ο τρόπος με τον οποίο ντύνεται. Ο όγκος και η δύναμη που έχουν τα λόγια της όταν μιλάει. Η αύρα που την περιβάλλει και κάνει τα μάτια σου να τινάζονται χαρούμενα, ορθάνοιχτα κάθε φορά που βρίσκεσαι κοντά της.

Μια καταπληκτική και οδυνηρή ελκτική δύναμη. Υπάρχει ένα πεδίο γύρω τους που με επηρεάζει ακόμα κι αν περάσουν μόνο για μια στιγμή από δίπλα μου στο δρόμο.

Και, το κυριότερο, τα μάτια της. Τα μάτια τηςΤο βλέμμα, τα μάτια μιας τέτοιας γυναίκας κρατάνε από πίσω τους την ιστορία της. Είναι ένα βλέμμα που μπορεί να σε καταστρέψει μόνιμα. Πάντα θα το αναζητάς αυτό το βλέμμα και πάντα θα σε πονάει. διότι τόσο όμορφο και ιερό είναι.

Μια τέτοια γυναίκα τη θέλεις επειδή η ίδια είναι φωτιά μέσα σου.

Η φωτιά αυτή φέρνει σκοτάδι μαζί της. το σκοτάδι της απογοήτευσης και της ανεκπλήρωτης επιδίωξης. της γνώσης ότι, όσο κι αν προσπαθείς, όσα χρόνια κι αν αργοπεθαίνεις, θα τη βλέπεις πάντα εκεί, μακριά σου.

Η φλόγα κρατάει ως το θάνατο. Είναι ανώτερη από επιθυμία, ισχυρότερη από ανάγκη και πιο βαθιά από τραύμα. Είναι φλεγόμενη οντότητα.

Δε ξέρω πότε είναι χειρότερα. Όταν δεν έχει ιδέα πώς νιώθεις για εκείνη ή όταν τής το έχεις πει; Δε γνωρίζω καν αν θέλω να μάθω. Δύσκολα, πάντως, θα πιστέψω ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να χειροτερέψει.

Είναι μία από τις καταστροφικές φωτιές που δίνουν ζωή, παίρνοντάς την ταυτόχρονα. Ακριβώς όπως τραγουδάει ο Παπακωνσταντίνου στο 'Πόρτο Ρίκο': 'Αξίζει, φίλε, να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει'.

Είναι κρίμα να θέλεις κάτι που δε μπορείς να έχεις. Πόσο μάλλον όταν η πορεία της ζωής σου στηρίζεται επάνω σε αυτό.

Αλλά αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο πόνος για να μείνει ζωντανός. Όταν θέλεις κάτι τόσο μα τόσο πολύ, δε πρόκειται να το αποκτήσεις ποτέ ακριβώς επειδή το θέλεις τόσο μα τόσο μα τόσο πολύ.

5 σχόλια:

 1. σε όλο αυτό που ένοιωσες βαθιά υποκλίνομαι. στην ωριμότητα και την αντρίκια σκέψη που το αντιμετωπίζεις το ίδιο.

  αν ζήσω κάτι αντίστοιχο, εύχομαι κάποτε, έστω και τα μισά απ' όσα λες να καταλάβει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετικό.
  Spermatozoario.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολυ ποιητικο αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ρεαλιστικο (δλδ δεν ξερω καν αν το γραφεις για να ειναι ρεαλιστικο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ''η μικρή, όσο όμορφη, όσο έξυπνη κι αν είναι, δεν είναι γυναίκα..''
  Το να είσαι ''γυναίκα'' - όπως λες - δε το μαθαίνεις μετά τα σαράντα ή τα σαράντα πέντε..!
  Δε ξυπνάς μία μέρα και λες ''Αα..! Τώρα είμαι σαράντα άρα καιρός να γίνω και γυναίκα..!''

  Αν δε το έχεις και εβδομήντα να γίνεις , δεν θα αλλάξει κάτι..!

  Μία εικοσάχρονη και εικοσιπεντάχρονη σε πληροφορώ ότι μπορεί να είναι πολύ πιο ''γυναίκα'' από κάθε σαραντάρα..! Από κάθε άποψη. Αλλά μάλλον δεν έχεις γνωρίσει καμία..!

  Πολλά φιλιά
  Τα λέμε σύντομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν μας πεις και τις ηλικίες σας όπως και την κατάστασή της τότε (milf= mothers etc και μπορεί να είναι και 25, και 35 και 45 και συ 17), ίσως βγάλω συμπέρασμα αν συμφωνώ ή διαφωνώ (νομίζω πως ακόμα καίγεσαι γι'αυτήν)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή