Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Σημαντικές σκέψεις για τις δύσκολες στιγμές

Συχνά οι άνθρωποι βρίσκονται σε άσχημες καταστάσεις και καταλήγουν να χάνουν το θάρρος τους, παραδομένοι στις σκέψεις που τους αποδυναμώνουν. Σε τέτοιες στιγμές είναι που χρειάζονται λίγα λόγια που θα δώσουν ώθηση και δύναμη για ελπίδα. Έτσι έκανε και η σελίδα DailyArticle.gr.

Το LoaderLog, λοιπόν, είναι εδώ για να βοηθήσει.

mortgage-rates13

1. Όταν βρίσκεσαι στο χαμηλότερο σημείο σου και δεν υπάρχει αθλιότερη κατάσταση για να ζήσεις και όταν ξέρεις πως η ζωή σου στ’ αλήθεια έφτασε στο κατώτατο επίπεδο όπου μπορούσε να φτάσει και δε πάει παρακάτω, να θυμάσαι ότι υπάρχουν άτομα που ζουν ευτυχισμένα και πολύ καλύτερα από εσένα και ποτέ δε θα έχουν τα δικά σου προβλήματα.

2. Το μυαλό σου είναι τόσο ελεύθερο, όσο θέλεις εσύ να είναι. Μπορείς να βλέπεις τα πράγματα όσο διαφορετικά θέλεις. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να σκλαβωθείς από την πραγματικότητα. Πάρα πολλά άτομα έχουν βρει την ευτυχία, την ειρήνη και την ηρεμία, βυθισμένα μέσα στις παραισθήσεις της ζωής τους.

3. Μην αφήνεις το καλό που υπάρχει στον κόσμο να σε παραπλανήσει και να σε βγάλει από το δρόμο σου. Μετά από κάτι καλό, ακολουθεί κάτι κακό. Πριν από κάτι καλό, έρχεται κάτι κακό. Ο φόβος και η δυστυχία θα σε ακολουθούν μέχρι τη στιγμή που θα κλείσεις τα μάτια σου, περνώντας στο θάνατο. Μην απομακρυνθείς από το σκοτάδι της ζωής σου απλώς για να νιώσεις λίγες σταγόνες χαράς και ευτυχίας. Μην υποκύψεις στις σειρήνες του καλού.

4. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Μη στοχεύεις στο αλάθητο. Πάντα θα κάνεις λάθος. Οτιδήποτε κι αν κάνεις στη ζωή σου, θα το κάνεις λάθος. Όσο προσεκτικά κι αν προσπαθήσεις να ζεις, θα καταλήξεις σε λάθη. Όσο σωστή κι αν σου φαίνεται η πορεία της ζωής σου, πάντα στο μέλλον θα αντιληφθείς τον τρόπο με τον οποίο έζησες λάθος. Λίγες στιγμές πριν ξεψυχήσεις, τα αναπόφευκτα λάθη του παρελθόντος θα έρθουν μαζεμένα και θα σε συνοδεύσουν στο βασίλειο του θανάτου.

5. Μην ανυσηχείς όταν μια καινούρια πληγή έρχεται να σε βρει. Όσες φορές κι αν επουλώσεις τον εαυτό σου, πάντα η ζωή θα έχει ένα καινούριο πόνο να σου προσφέρει. Μη θλίβεσαι για τις καινούριες πληγές που θα έρθουν. Ο πόνος και η θλίψη είναι η ίδια η ζωή! Αγκάλιασέ τα!

6. Αν βρεθείς χωρίς λεφτά, χωρίς δουλειά και σπίτι, δίχως φίλους και τα παιδιά σου σε κοιτάζουν με φόβο και αβεβαιότητα στα μάτια, θυμήσου ότι ο Nicolas Cage το 2007 έδωσε 276.000 δολλάρια για να αγοράσει ένα κρανίο δεινοσαύρου.

7. Όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, όσο αβάσταχτος κι αν είναι ο πόνος και όσο βαθιά κι αν πληγωθήκανε τα συναισθήματά σου, πάντα να θυμάσαι το εξής: μέχρι το Σύμπαν να ανοιγοκλείσει τα μάτια του, ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας θα έχει για πάντα χαθεί μέσα σε ένα κόκκο από τη σκόνη της σκόνης του Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου